Software bibliotheek

Persoonlijke waardelijsten

Soort Gratis download
Functie Distributie rapportage
Installatie Direct inzetbaar. Stap-voor-stap installatie instructies
Vertalingen
Versie Gebouwd: juni 2014
Laatste beurt: juni 2014
Bijzonderheden De opzet staat toe dat de persoonlijke waardelijst van bijvoorbeeld een manager dagelijks wordt uitgedeeld aan de medewerers.

Een ERP systeem kent talloze mogelijke waarden voor haar velden. En SAP voorziet in de zogenaamde "mogelijke waarden" functionaliteit (F4) voor veel van de beschikbare velden. Maar wist u ook dat deze waardelijsten door een gebruiker zelf beheerd kunnen worden ?  Een eindgebruiker kan zelf aangeven dat de mogelijke waardelijst van een bepaald veld alleen de door de eindgebruiker aangewezen waarden moet weergeven. Deze rapportage maakt het mogelijk om een waardelijstje onder een aantal medewerkers te verspreiden. 

De opzet werkt voor een bepaald aan te wijzen "object" - juist omdat niet iedereen dezelfde objecten zal gebruiken. Mocht het dus voorkomen dat de opzet voor een 3-tal veel gebruikte velden moet worden gebruikt, dan wordt de rapportage ook in 3 stappen ingepland. Een stap voor ieder "veld". 

Om u een impressie te geven heb ik een persoonlijke waardelijst aangemaakt voor het landen veldje, met daarin de landen die het meest voorkomen:

 

Het selectiescherm

Het selectiescherm voor deze rapportage is tevens een data-entry tool. Gebruik F4 om te bepalen welke persoonlijke waardelijsten iemand in gebruik heeft, en kies er eentje uit. Er is ook een optie om de persoonlijke waardelijsten te verwijderen - waardoor de oorspronkelijke "volle" lijst met mogelijke waarden weer weergegeven zal worden. Dit is overigens iets wat de eindgebruiker ten aller tijde kan doen: de gekozen (ingekorte) lijst met waarden gewoon negeren en de volle lijst met mogelijke waarden gebruiken. 

Probeer het zelf

Bekijk de Stap-voor-stap installatie instructies en pak hier uw eigen versie van deze rapportage op:

Let op: aanmelden is alleen bedoeld voor de medewerkers van BV TallVision IT.