Software bibliotheek

Rapportage naar bestand

Soort Gratis download
Functie Uitgaande interface
Installatie Direct inzetbaar. Stap-voor-stap installatie instructies
Vertalingen
Versie Gebouwd: december 2014
Laatste beurt: januari 2015
Bijzonderheden Enkele rapportage, 450 regels, Object Oriented, mini applicatie. Geen aanpassingen aan gegevens

De uitvoer van de meeste rapportages kan ook als bestand worden opgeslagen, bijvoorbeeld om een vergelijk te kunnen maken met eerdere opgeslagen uitvoer, of om als email te kunnen versturen (hiervoor is een "email een bestand" component voorhanden). De werking is eenvoudig: voer deze rapportage uit met de naam van de rapportage die moet worden opgenomen. De variant van de 2e rapportage kan daarbij worden meegegeven.  

Deze rapportage maakt het mogelijk om een bestand op de server te plaatsen van de uitvoer van een rapportage. Daarbij moet wel worden aangegeven dat Icons hierbij niet worden ondersteund, maar voor menig eenvoudige rapportage is dit mogeljk een uitkomst. Tesamen met bijvoorbeeld "email een bestand" kunnen medewerkers via een email op de hoogte gehouden worden van de inhoud van een raportage.

Het selectiescherm

Als bij veel software componenten: het gezicht verteld een goed verhaal over de opzet en werking van het software component. Bij rapportages is het gezicht het selectiescherm:

In de rapportage wordt aangegeven voor welke rapportage (en met welke variant) de uitvoer als bestand moet worden opgeslagen. Dit kan op de server maar ook op de PC. Als laatste is er nog een optie om het gekozen bestand steeds uit te breiden met nieuwe uitvoer (append). Als de rapportage waarvoor een bestand wordt gemaakt een rapportage is, zal het resultaat voor zich spreken. Let wel: ikoontjes kunnen de uitvoer wat verstoren. Is het een "ALV" rapportage die wordt verwerkt ? Dan zal de uitvoer best bruikbaar zijn, ALV rapportages worden namelijk omgezet naar een klassieke rapportage vorm. 

Opties voor bestandsnamen

Als deze rapportage geautomatiseerd wordt ingezet - ofwel als het als achtergrond taak wordt ingepland, kunnen de volgende opties handig zijn. Voor de naam ven een bestand zijn een aantal variabelen beschikbaar die door de rapportage zullen worden ingevuld. Een overzicht:

  • {S} = Systeem naam (de 3-letterige code die het SAP systeem aanduidt)
  • {D} = De datum van vandaag (yyyymmdd)
  • {T} = Tijd (hhmmss)
  • {H} = Uur (hh)
  • {M} = Minuten (mm)

Het effect: een naam die als C:\{S}\{D}-uitvoer.txt wordt ingegeven voor de rapportage, zal bijvoorbeeld bestand C:\PRD\20160101-uitvoer.txt aanmaken.

Probeer het zelf

Bekijk de Stap-voor-stap installatie instructies en pak hier uw eigen versie van deze rapportage op:

Let op: aanmelden is alleen bedoeld voor de medewerkers van BV TallVision IT.