Software bibliotheek

Overzicht van transporten

Soort Gratis download
Functie Rapportage van transport historie
Installatie Direct inzetbaar. Stap-voor-stap installatie instructies
Vertalingen
Versie Gebouwd: september 2013
Laatste beurt: oktober 2017
Bijzonderheden Alleen inzetbaar in het ontwikkelsysteem, ALV rapportage, wijst op fouten, interactief, past zich automatisch aan aan het landschap

Het transport en correctiesysteem van SAP is in feite het grootste en meest complexe systeem dat SAP voert, en het kan handig zijn om een beknopt overzicht te hebben waarin een selectie set transporten met hun import-momenten in het landschap kan worden weergegeven. Wat deze rapportage doet is voor een aantal transporten in een enkele regel aangeven wanneer ze op welk moment zijn ontvangen op de systemen. Uit de rapportage zal vooral ook blijken of de volgorde waarin transporten zijn geimporteerd ook de juiste was.  

Middels deze rapportage kan inzichtelijk gemaakt worden waar en op welk moment een selectie van transporten is ingespeeld/geimporteerd. Een typisch voorbeeld: een rapportage wordt aangemaakt op DEV (ontwikkeling), tetest op QUA (Quality, het test systeem) en wordt in gebruik genomen in PRD (Productie). Voor deze handelingen is een transport gemaakt dat eerst in de QUA is geimporteerd en later op PRD. De transport historie rapportage zou voor dit geval (welke blijkbaar in 1x goed ging, er is maar 1 transport) weergeven wanneer het is vrijgegeven in DEV, wanneer het is geimporteerd in QUA en wanneer het is geimporteerd in PRD. U kunt de rapportage voor zoveel transporten inzetten als u wilt, dus ook als het transporten betreft over totaal verschillende rapportages, dan kan de transport (inzet) historie van beide rapportages toch in hetzelfde overzicht worden weergegeven. 

Het selectiescherm

Het selectiescherm voor deze rapportage is in het Engels, omdat het hier geen eindgebruikers rapportage betreft. Sterker nog: de transport logs waarmee de rapportage haar  selecties doet zijn alleen beschikbaar op het ontwikkelsysteem, dus deze rapportage zou zelf nooit getransporteerd moeten worden.

Een impressie van de uitvoer van de rapportage: waarbij per transport wordt aangegeven welk type transport het is (Workbench of Customizing), de omschrijving, en het release moment (datum en tijd). Het release moment van een transport geeft (in een ideale wereld) ook meteen aan in welke volgorde de transporten door het landschap moeten gaan. Voor ieder systeem in het landschap (waar ook melding van gemaakt wordt in de transport logs) wordt de volgende set kolommen gemaakt: (1) het systeem (met mandant, als deze relevant is), de datum en tijd van de import en de volgorde van importeren (welke weer is af te leiden aan de datum/tijd van de import). 

Waar gegevens in geel worden weergegeven - is gebruik gemaakt van de "Re-import", een onderdeel van de strijd tegen transfportfouten die veroorzaakt zijn door volgorde problemen. 

De hoofd-doelstelling van deze rapportage is dus het inzichtelijk maken van volgorde problemen bij transporten. Een voorbeeldje in volgorde van tijd:

  1. Een rapportage wordt aangepast, waarvoor een transport wordt gemaakt
  2. Transport (transport #1) wordt naar QUA (Quality) gezet en getest, uit het testen blijkt dat er een nieuwe aanpassing nodig is
  3. De nieuwe aanpassing wordt gedaan (transport #2) en overgezet naar QUA, waar alles wordt getest. De rapportage kan in gebruik worden genomen.
  4. Bij het in gebruik nemen op het productie systeem wordt eerst transport #2 geimporteerd en daarna pas transport #1. De versie die uiteindelijk op productie in gebruik wordt genomen is de versie van transport #1 - waarin een al opgespoorde en opgeloste fout is opgenomen

In deze rapportage zou deze verwisseling van import-momenten zichtbaar worden met rood-gekleurde volgorde nummers.

Probeer het zelf

Bekijk de Stap-voor-stap installatie instructies en pak hier uw eigen versie van deze rapportage op:

Let op: aanmelden is alleen bedoeld voor de medewerkers van BV TallVision IT.