HRchannels inkomende HR interface

HRchannels kent ook een binnenkomende kant, waarbij gegevens uit een derden systeem worden aangeboden om te verwerken in SAP. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een medewerker aan te nemen op basis van eenvoudig .CSV bestand. Bij het beschikbaar maken van een interface is het gebruikelijk dat de ontvangende partij bepaald wat het formaat van de te verwerken gegevens moet zijn, en dat is bij deze interface niet anders. Wat wel ongebruikelijk is bij het inzetten van interfaces is de flexibiliteit van de HRchannels inkomende interface. Het bestand (een .CSV tekst bestand) of de bestanden die worden aangeleverd bevatten een kop-regel met veldnamen. Nieuwe velden kunnen hieraan worden toegevoegd, welke door de interface zullen worden verwerkt - zolang de nieuwe velden ook werkelijk bestaan in de SAP infotypen. 

De opzet is oorspronkelijk opgezet voor een koppeling van SuccessFactors naar SAP, waarbij in feite alle mogelijke medewerker gegevens werden verwerkt. De HR afdeling heeft een overstap gemaakt van SAP HCM naar SuccessFactors, maar het SAP systeem zelf moest nog een bepaalde tijd "up to date" blijven. Gegevens voor meer dan 15 verschillende infotypen, waaronder procedures, eenmalige toewijzingen en verlofgegevens, met met uitzondering van OM gegevens, werden met behulp van de HRchannels inkomende interface in stand gehouden.

Maar deze opzet kan ook op veel kleinere schaal worden aangesloten. De informatie van een medewerker door de medewerker zelf laten invullen op een intranet pagina, en deze gegevens vervolgens aan SAP aanbieden om te verwerken met de HR stamdata. Is er sprake van een overname ? Gebruik HRchannels uitgaand in combinatie met HRchannels inkomend, op zowel het vertrekkende als het ontvangende systeem.